Cărți motivaționale pentru femei- top de șoc

Înainte de a vă prezenta deliciile acestui top, țin să menționez că, în ceea ce privește cărțile de dezvoltare personală, nu mă situez într-o poziție de imparțialitate. Consider că suficiente dintre ele ori nu au niciun efect, ori pot chiar să afecteze sănătatea mentală. E ca și cum aș lua niște suplimente alimentare care nu au fost testate medical, au un dozaj incorect sau sunt fabricate din plante fără proprietăți terapeutice atestate. Risc să dau banii pe un produs ineficient, dar și să am efecte secundare neprevăzute.

Desigur, unele dintre cărțile de dezvoltare personală sunt de calitate și pot fi foarte utile, însă, din marea populație de titluri similare, e greu de discriminat între ele, fără cunoștințe temeinice în domeniu. Așa că, m-am gândit să începem cu un top de șoc, cele pe care nu le-aș recomanda decât, poate, pentru divertisment. Am alcătuit acest top cu rigurozitate, pe baza unor criterii obiective, adică după nivelul de oripilare pe care l-am resimțit. Pentru a fi cât mai corectă, am încercat să parcurg câteva pagini din fiecare carte inclusă în top.

Bărbații preferă femeile cu forme, de Pierre Dukan. Lăsând la o parte faptul că preferințele în termeni de atractivitate sunt greu generalizabile și depind de mulți factori, inclusiv de norme culturale, cartea are ca scop reducerea îngrijorărilor pe care le pot avea femeile cu privire la aspectul fizic. Titlul sugerează că more is better, de preferat în locul „slăbănoagelor” și că femeile trebuie să reziste „presiunii cumplite” de a avea o talie de viespe, asta în timp ce coperta înfățișează o siluetă improbabil de găsit în natură, cu un mijloc nerezonabil de subțire și forme foarte generoase.

Pune-ți gândirea sub semnul întrebării și schimbă lumea, de Byron Katie. Una din multele persoane care propune o tehnică psihologică „simplă” și „extrem de eficientă” care va schimba lumea, de fapt, există speculații cum că expansiunea Universului a fost declanșată de tehnica ei, pe care o numește „Lucrarea”, dar care este, în esență, adaptarea îndoielnică a unei metode psihologice deja existente.

Ghidul femeii de succes. Cum să-ți atingi scopurile cu istețime, delicatețe și stil, de Mary Hartley. Autorii care scriu despre succes vor cu disperare să inducă ideea că succesul este un rezultat dependent doar de propria persoană, iar cei care nu l-au obținut încă au anumite deficite, care se pot corecta numai prin tehnicile lor. E drept că promovarea unor iluzii atât de atractive le poate aduce lor, autorilor, mult succes și bani… Pe lângă asta, mă enervează faptul că femeile sunt sfătuite să acționeze mereu cu delicatețe și stil. How about fucking no?

Cum să conviețuiești cu Făt-Frumos, de Debora Attanasio și Patrizia D Agostino. În ciuda titlului, mi se spune că Făt-Frumos nu există (la asta chiar nu mă așteptam) și că reacțiile partenerului sunt perfect predictibile. În principiu, trebuie să zic mereu tot ce-mi doresc, dar să nu zic nimic din ce mă nemulțumește. E cam delicată chestiunea, pentru că oamenii pot să-și dorească lucruri pe care nu le au, adică să pornească de la o nemulțumire spre dorință. Să încerc totuși: îmi doresc să nu mă mai nemulțumească nimic, niciodată. Cu asta în minte, cred că sunt pregătită să încep relația perfectă.

Cum să te faci dorită de toți bărbații, de Marie Forleo (titlul original: How to be so irresistible you will barely keep from dating yourself). Aici simt nevoia să exemplific prin câteva citate, care întrec orice argumente aș putea eu invoca:

„ambalajul perfect sau cum să fii non-stop o delicioasă, formidabilă, irezistibilă, incredibilă fată superbă” (ambalajul perfect pentru această pagină e un sac negru);

„femeile care își acceptă irezistibilitatea țin în mâini inima lumii” (o țin în mâini pentru că lumea a făcut infarct de la atâta irezistibilitate);

”abține-te de la tentația de a compara această carte cu altele de dezvoltare personală pe care le-ai citit” (sunt de acord, inhibarea simțului critic este singurul mod de a parcurge cartea).

Aș putea să continui acest top de șoc, candidate sunt suficiente, dar mă opresc aici. În cazul în care ați dat peste cărți de dezvoltare personală care v-au ridicat întrebări, lăsați un comentariu mai jos.

1435 Total Views 1 Views Today
Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *